zondag 25 november 2012

Wenkbrauwen shapen

Ik ben met veel gezegend, maar toen de wenkbrauwen werden uitgedeeld stond ik helemaal achteraan in de rij. 

Het is pas sinds een jaar dat ik echt aandacht besteed aan mijn wenkbrauwen. Niet enkel het opvullen maar vooral het shapen van mijn brows. Want dat was duidelijk nodig. Al die jaren had ik nooit door dat ik twee ongelijke wenkbrauwen had. De rechter wenkbrauw maakte een diepe duik naar beneden en de linker wenkbrauw ging meer de hoogte in. Het is door naar oude foto's te kijken dat ik het grote verschil zie met hoe ze vandaag zijn. Thank god I saw the light !

Onlangs werd mij de vraag gesteld als ik eens wilde tonen hoe ik mijn wenkbrauwen deed. Natuurlijk wil ik dat doen. Ik heb geen Kim K. brows maar het begint toch aardig te lukken om ze mooi te krijgen. 




Het eerste wat ik wil zeggen is dat het wel even kan duren voor je de juiste brow shape hebt gevonden. Dat is een beetje hit & miss zeg maar. Believe me. De ene dag had ik een bitch brow, de andere dag was het een rechte lijn ... Dus, niet opgeven als het niet meteen lukt, je moet het gewoon een beetje uitzoeken. Je vorm wordt voornamelijk bepaald door hoe je wenkbrauwen er al uit zien, de natuurlijk vorm zeg maar. Die kan je dan wat bijschaven door een pincet te gebruiken. Een handige tool om je wenkbrauw shape te bepalen is onderstaande foto. 



Je trekt drie lijnen ( geen echte he) door een potlood/penseel naast je neus te houden, door een lijn te trekken van je neus tot je buitenste ooghoek en een lijn van je neus langs je iris. Je kan drie puntjes zetten met een donkere kleur om aan te tonen waar de lijnen lopen. Daarna verbind je ze met elkaar door een potlood te gebruiken in een kleur die aansluit bij je wenkbrauwen. Ik heb zelf erg lichte brows en gebruik liever een donkere kleur. Dat is again, hit & miss. Die lijnen trekken en puntjes zal je in het begin vaak moeten doen, op een gegeven moment krijg je het wel in de vingers en lukt het vanzelf. 


Nu we de brow shape hebben gevonden toon ik jullie mijn dagelijkse werkwijze.
De foto's hebben hier en daar een andere kleur, het is soms moeilijk in het winterlicht om de juiste stand te vinden met de camera, I apologize !
Een overzichtje van de nodige tools :





















1. Brows borstelen met een spoolie.
Je wil dat je brows in de juiste richting staan dus je moet ze kammen. Veel potloden hebben zo'n spoolie op het uiteinde zitten.



2. Bijknippen
Bijknippen ? Yes ! Een wenkbrauwschaar of - scheermesje komt hierbij enorm van pas. Ik knip namelijk altijd de stukjes voor beide wenkbrauwen aan de binnenkant bij. Dus die dichtst bij de neus. Je neemt het voorste stukje, kamt die naar boven en de haartjes die uitsteken knip je gewoon af. Wel even voorzichtig zijn. De eerste keer is het een beetje " OMG WHAT AM I DOING ?" maar daarna lukt dat prima. Het roze scheermesje zoals op de foto komt van bij Kruidvat en kan je kopen in een pakje van drie. Ze hangen ergens bij de haarborstels en speldjes enzo ;-)

Ik kwam net uit de douche, vandaar de handdoek op mijn hoofd.


3. Inkleuren met potlood
De derde stap is het nemen van een wenkbrauwpotlood. Ik zet eerst twee puntjes aan de binnenkant, waar een rechte lijn moet komen. Daarna trek ik de buitenste lijntjes en kleur ik ze lichtjes in met het potlood.
Als ik geen zin heb om uitgebreid mijn wenkbrauwen te doen is dit mijn laatste stap. Wanneer ik er goed in slaag is het inkleuren met een potlood meer dan genoeg om de dag mee door te komen. Mijn favoriet wenkbrauwpotlood is Brown-eyed-peas van Catrice, ook hier gebruikt.




4. Wenkbrauwpoeder/creamy shadow
Om de wenkbrauwen wat meer aan te zetten gebruik ik nog een wenkbrauwpoeder waarmee ik eventuele kale plekjes verdoezel en de boel gewoon nog eens mooi aanvul.
Of, ook een erg leuke manier, is het gebruiken van een creamy product, bij mij hier een Catrice e/s die ik niet graag gebruik op mijn ogen. Hiermee kan je de lijntjes nog eens mooi mee aflijnen.




Ik zie er precies een beetje triest uit op de foto's, ik was in opperste concentratie !

5. Concealer
Onder de wenkbrauwen kan je nog eens met concealer gaan om zo de onderste lijn aan te zetten en de brows extra te doen 'poppen'.

6. Wenkbrauwgel
Iets wat ik zelf zelden gebruik maar handig kan zijn is een wenkbrauwgel. Hiermee ga je over de brows om het geheel ' vast ' te zetten. Ik merk dat ik het voor mezelf niet nodig heb, de mijne blijven mooi zitten zonder een gel.


Ziezo, dat is mijn werkwijze. Nogmaals, wenkbrauwen zijn tricky en het kan soms even duren voor je de juiste routine hebt gevonden. Er zijn soms van die dagen waarop het niet goed lukt bij mij en dan zit je daar met je wenkbrauwen he ...
Ik zou zelf niet meer buiten komen zonder mijn wenkbrauwen bijgewerkt te hebben. Het definieert mijn gezicht meer waardoor ook mijn oogmake-up mooier uit komt. Ik droom van Kim K. brows maar daar zal ik nog wat meer voor moeten oefenen.

Oh en een toemaatje : mijn wenkbrauwen toen ik een jaar of 20 was. Horrible !




Wie is er nog vaak bezig met wenkbrauwen ? En wie doet het niet ?

xoxo !

20 opmerkingen:

  1. Aaaah, je wenkbrauwen op de laatste foto! Wauw, een heel verschil! En nog een geluk dat ze dan terug zijn bijgegroeid, want nu heb je wel een mooie vorm hè.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vreemd genoeg heb ik nu meer wenkbrauwharen dan vroeger terwijl ik ze vroeger niet veel epileerde, enkel de haartjes ertussen in het midden.

      Verwijderen
  2. Ziet er goed uit ! Bij mij was het net andersom toen ik 20 was: big bushy brows :')

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ga bijna nooit zonder mijn wenkbrauwen bij te tekenen de deur uit :P

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fierce eyebrows! Mine are sparse so I have to fill them in, and I really hope I'll get to convince more younger girls that they really don't have to overpluck their pretty eyebrows!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hihi, die foto van vroeger is wel een beetje grappig. Zo dunne wenkbrauwen :D Al moet ik toegeven dat ik ook nog zo'n periode gehad heb :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niét bijgeplukt dus he, tis wat moeder natuur mij heeft gegeven :p

      Verwijderen
  6. Wow damn, je wenkbrauwen zien er nu wel veel beter uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goede uitleg!
    Ik teken mijn wenkbrauwen áltijd bij voordat ik de deur uit ga. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die laatste foto :-), maar nu zien je wenkbrauwen er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. well done! ik vind wenkbrauwen erg moeilijk. bij mezelf niet nodig vind ik, ik heb volle wenkbrauwen en ik vind ze mooi zo
    ik zou geen andere willen. ik moet ze enkel wat bijwerken door te epileren, maar niet veel

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zou hier ook zoooo graag eens aanbeginnen he, maar ik ben zo'n sukkel daarmee :-D Zal eens aan de slag gaan met jouw post zie, alvast superduidelijk. En bij jou is het resultaat echt supermooi!

    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ze zien er goed uit! Ik kleur de mijne ook nog maar een goed jaar bij, het maakt zo'n verschil! Ik let er nu zelfs bij anderen constant op haha :D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er goed uit zeg!

    x

    chicksaboutfashion.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wow echt super goed gedaan! Zo krijgk de mijne nooit vrees ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik stond nog een paar meter achter jou bij het uitdelen. Je zou het moeten zien maar dat ga ik nu niet op mijn blog zetten. Ik heb een gigantisch complex over mijn 20 wenkbrauwharen. Ik hoop dat ik later, als ik een baard ofzo krijg ook eindelijk wenkbrauwen zal hebben.

    Ik moet ze dus iedere morgen (in-kuch)tekenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Woow die laatste foto! Wat maakt dat een verschil uit! ik moet zeggen dat ik epileer maar ik heb dan weer VEEL te veel haartjes gekregen en die groeien zo snel terug dat ik er soms geen tijd voor vind om ze bij te werken. maar ik wil me heel graag een wenkbrauw kit aanschaffen (staat op mijn wish list ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Most important part of my make up routine. Ze zijn het kader voor je gezicht!

    BeantwoordenVerwijderen