zondag 14 april 2013

DIY : Ombre hair met L'Oréal

De ombre hair-trend hoef ik jullie ongetwijfeld niet meer uit te leggen. En dat ik graag experimenteer met mijn haar weten jullie ook al he. Nu had ik weer eens zin in iets nieuws, maar geen fan van de kapper zijnde ( + ik geef mijn geld liever aan iets anders), besloot ik de nieuwe L'Oréal Wild Ombre kit te proberen. En eerlijkheidshalve : ik ben fan !Aangezien ik donkerbruin haar heb nam ik versie voor lichtbruin tot donkerbruin haar. De kit bevat handschoenen, ontkleuringspoeder, oplichtingscrème, ontwikkelcrème en een soort kam/borstel. 
Eerst maak je een cocktailtje van het ontkleuringspoeder, de ontwikkelcrème en de oplichtingscrème, goed schudden en dan kan je aan de slag ! Het haar moet in 2 delen verdeeld worden, een kant links en een kant rechts. Daarna bedek je de borstel volledig met het mengsel en je kan aan de slag. Ik had op voorhand wat reviews opgezocht en die raadden allen aan om per 5 minuten te werken. Ik begon dus door de eerste 5 cm onderaan in te smeren, 5 min te wachten, daarna de volgende 5 cm + het deel wat ik net had gedaan nog eens insmeren, dan weer 5 minuten wachten enz enz... Zo is het onderstel deel het lichtst en is het ombre effect gradueel. Op het doosje stond dat de kleur moet aangebracht worden tot ter hoogte van de oren, wat ik ook gedaan heb. Om helmet hair te voorkomen heb ik het bovenste deel verticaal met de borstel behandeld en heel nauwkeurig gewerkt. Ondertussen kon ik al goed zien. dat mijn haar blonder werd. 


Het product mag maximaal 45 minuten inwerken. Ik ben gestopt aan ongeveer 35 minuten omdat het ook niet té blond moest om mee te beginnen.. Als ik het nog wat blonder wil kan ik dat op een later tijdstip nog eens doen. Goed, daarna moest het haar gespoeld worden onder de douche, eerst nog met handschoenen aan, wat btw een vréémd gevoel is, in de douche staan met handschoenen. Daarna de bijhorende shampoo gebruiken en klaar is kees ! Ik begon daarna meteen met mn haar te drogen en was  meer dan enthousiast met het resultaat ! Onder bepaald licht zag het er wel een beetje koper-ish uit, maar naart schijnt wast dat uit na een paar keer. No worries dus. De Wild ombre kit van L'Oréal werkt erg gemakkelijk en is volledig fool-proof. Het is overigens stukken goedkoper dan dit bij de kapper te vragen en mijn haar ziet er exact uit als het dametje op de foto. Ik ben méér dan tevreden met het resultaat en zie mezelf binnen een maandje misschien mijn haar nog een tintje lichter maken hiermee. De ombre hair-look is ideaal om een leuke lente/zomer look me te creëren !

En nog een instagrammetje van gisteren in de auto !Wie is nog fan ?
En wie durft ?

De L'Oréal Wild Ombre kit is te koop bij het Kruidvat/Di voor +- 12,99 euro.

xoxo
E.

18 opmerkingen:

 1. hoor niets dan goed over dit product :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het zelf ook graag eens proberen, al zal ik toch nog even moet wachten. Ik ben net van zwart haar naar lichtbruin gegaan en als ik het nu zelf ook nog eens ontkleur hou ik geen haar meer over, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!!! En toch durf ik dat soort dingen niet zelf te doen... :P Ben mijn ombre ook wel een beetje zat aan het worden :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog zo'n kit liggen in N°2 ,maar ik moet er dringend eens van gebruik maken :D vooral nu het zonnetje schijnt heb ik er eigenlijk wel zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi resultaat ! Ik zie het graag bij een ander maar durf het zelf niet zo goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend resultaat zeg! :) Ik houd van ombre hair, staat altijd zo leuk. Helemaal in felle kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk!!! En goed dat het zo "makkelijk" ging.. Mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kleur mijn haar al enkele jaren niet meer zelf, maar vroeger gebruikt ik altijd van die doe-het-zelf-kitjes en dat ging prima. Ook bij jou, erg mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooehh nee ik durf dat nooit zelf te doen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het resultaat is super mooi bij jou. Aangezien ik een doe-het-zelf-dummy ben zou ik het zelf nooit durven doen. Dan toch liever naar de kapper zodat het er zeker goed uit ziet (moet het toch nog eens laten bijknippen, dus da's 2 vliegen in één klap)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, dat is goed gelukt! Zou het zelf nooit geprobeerd hebben met zo'n kitje. Zou te bang zijn dat het zou mislukken! Heel mooi :) Vorige week was blijkbaar haar-week. Heb mij ook eens aan een nieuwe look gewaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ooooh you did it yourself??? ik ben fan, ik wil het ook (maar moet nu wel weer groeien... teveel afgeknipt)
  Jij mag het doen bij mij ;-) Ik durf da nie bij mezelf :s

  BeantwoordenVerwijderen
 13. OOO fancy! The result looks really nice! I think I like ombre more than a regular dye, because you don't have to worry about the roots and so on. Great job, Eva!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel erg leuk, alleen mag ik mijn haar niet verven :S

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is goed gelukt! Ik zou het niet aan mezelf toevertrouwen, ben een kluns in zulke dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik heb een vraagje
  kan je ook gewoon heel je haar in een zelfde kleur doen met een ombre kit ?

  BeantwoordenVerwijderen