maandag 6 mei 2013

Budget baby ! Essence long lasting eye pencils.

Wie graag dure sjakossen koopt moet .... besparen op andere zaken ! 
Jullie zagen het al aan mijn wishlist, bibi is een dure vogel. Dus ik ben altijd extra happy als ik leuke make-upjes vind voor weinig centen, dat wil zeggen dat ik die aan iets anders kan uitgeven. Lees : schoenen en handtassen :-d.
Een tijdje terug zocht ik een donkerbruin oogpotlood en ik besloot maar eens Essence uit te proberen. Mijn favoriete oogpotloden zijn die van GOSH maar de donkerbruine versie is jammer genoeg vaak uitverkocht. Dan maar mijn heil ergens anders zoeken en dat was deze keer Essence. Ondertussen kocht ik er nog twee bij, dus het werd tijd voor een review.
First things first, wat hou ik van de vorm van de potloden ! Zo'n uitschuifbaar potlood is zalig voor de luie dozen onder ons die niet graag slijpen (of de slijper niet vaak genoeg uitkuisen waardoor de badkamer altijd onder het slijpsel ligt, happens all the time). Dit werkt gewoon superhandig en is ideaal voor 'on the go'. 


De potloden zijn niet keihard maar wel net smeuïg genoeg om gemakkelijk aan te brengen. De pigmentatie is ook dik in orde. Persoonlijk breng ik mijn oogpotlood graag een keer of twee drie aan, maar éénmaal volstaat zeker ook met deze. Het valt ook erg makkelijk uit te 'smudgen' om een meer smokey eye te creëren. Over de houdbaarheid valt ook niet te klagen. Aan het eind van de dag zit dit er haast nog even netjes op als 's morgens aangebracht. 


Als ik het mij goed herinner zijn er ongeveer een zes à achttal kleuren in het gamma. Niet overdreven veel, maar zoek je een goede basic die niet veel kost, dan kan je je hier zeker in vinden !
De potloden kosten iets van een 1,80 euro dacht, en zijn te koop bij het Kruidvat !

xoxo
E.


12 opmerkingen:

 1. Ik twijfelde juiste over de houdbaarheid van deze, had op een andere blog gelezen dat dit nogal tegenviel. Maar zo zie je maar, het kan per persoon verschillen :P Ben hier wel nieuwsgierig naar geworden! Catrice heeft soort gelijke potloodjes, maar die irriteren verschrikkelijk me ogen. :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die van Catrice vind ik ook niet zo fijn ! Denk dat deze van Essence minder geschikt zijn voor vette oogleden ( wat ik zelf dus niet heb), omdat de potloden al wat vettig zijn.

   Verwijderen
 2. die turquoise ziet er wel leuk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik liever potloden die ik kan bijslijpen. Heb ze graag goed scherp :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb ook liever potloden om te slijpen, mag vettig zijn voor een goeie eyeliner. Zo'n potloodjes gebruik ik ook wel. En van Essence won ik eentje bij Jill (redhotjillypeppers), maar dat was een eyeliner met inkt. Wel een super super supergoeie! een bruine, en ik wil hem in zwart!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat is wel echt geen geld! ik ga morgen eens een kijkje nemen bij het essence schap

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt in ieder geval behoorlijk goed, zeker voor de prijs die je betaalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze zijn inderdaad geweldig en ik zweer er dan ook bij, ik gebruik bijna geen enkele andere potloden meer. De zwarte koop ik altijd in het meervoud want deze gaat er bij mij door als een trein!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze lijken heel goed. Ik denk dat ik ze meteen in een paar kleurtjes koop. Dat is altijd leuk aangezien ze toch zo goedkoop zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handig, zien er goed uit en fijne kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Perfect, ik kan ook wel eens een luie doos zijn op vlak van oogpotloden slijpen :)

  BeantwoordenVerwijderen