zaterdag 22 september 2012

Hope in a Jar

Met de verandering van het weer was ik toe aan een nieuwe moisturizer. De lichte dagcrèmes die ik gebruikte tijdens de (sort of) warme zomermaanden volstaan niet meer nu het weer aan het veranderen is. Mijn huid voelde droog en trekkerig aan. Dus hopte ik richting de IPXL en kocht ik de befaamde Hope in a Jar van Philosophy. Er was niet echt een andere moisturizer die meteen mijn aandacht trok en dus kan je met deze klassieker niet veel missen. Heel wat celebs zijn grote fan van dit kleine potje. Benieuwd naar mijn mening ?


De verpakking is alvast erg leuk. Wit met zwarte letters en een leuke tekst op, het handelsmerk van Philosophy. Maar dat wisten jullie waarschijnlijk al ;-). Het potje zelf is van plastic met een zwart dekseltje op. Persoonlijk ben ik meer fan van een tube maar okay, door de leuke verpakking kan ik er mee leven. Ik kocht overigens de extra-rijke versie voor normale tot droge huid. 
Volgens de tekst op het doosje heeft de crème een unieke soufflé structuur en daar moet ik ze gelijk in geven. Hoewel het een rijke crème is voelt ze toch erg luchtig aan. Ik heb maar een erwtje nodig om mijn gezicht mee in te smeren wat maakt dat dit een zuinig product is. Een grote plus aan Hope in a Jar is dat die erg snel in trekt. Rijke crèmes hebben nogal de neiging om niet meteen in te trekken. Not with this baby ! Een klein minpuntje : de geur. Het is een apotheek-achtige lavendelgeur. Het is niet dat het slecht ruikt maar ik ga ook niet meteen het potje eens openen om er aan te ruiken. You get me, right. Maar goed, het is eigen aan de Philosophy producten geloof ik want de Purity cleanser ruikt ook niet zo prettig ( die kocht ik ook onlangs, mihihihi). 
Mijn huid voelt goed gevoed aan en is precies weer wat gekalmeerd. Ik krijg er zelfs een beetje een mooie gezonde glow van. Die was ver te zoeken de laatste weken, maar dat zal ook te maken hebben met mijn vakantiewerk in de fabriek waar het een erg droge omgeving was. De moisturizer pakt enkel mijn roodheid niet echt aan, maar daar hebben we dan weer primers en zo voor. Misschien gebruik ik tijdens de koude wintermaanden de zalige Clinique Redness Solutions moisturizer voor mijn roodheid maar for now vind ik deze van Philosophy erg fijn. This really is Hope ... in a Jar !

Overigens is ie echt niet zo duur. Ik betaalde 37 euro voor 60 ml bij IPXL

Heeft iemand al deze uitgeprobeerd ?

xoxo !

17 opmerkingen:

 1. Ik heb het staaltje geprobeerd, maar dan voor alle huidtypes, want ik heb niet echt een droge huid, haha. En hij is inderdaad betaalbaar, fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb van Philosophy enkel nog maar badproducten gebruikt. Deze klinkt wel fijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat was mijn favoriet vorige winter! hij is super fijn, maar over de geur heb je idd gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben wel benieuwd, heb nog een staaltje liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem thuis staan, maar nog niet geprobeerd. Jij hebt me toch wel serieus enthousiast gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh klinkt super!! De geur idd wat minder.. Ik had het ook wat duurder verwacht. Het is niet goedkoop maar minder duur als ik verwacht had.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aangezien mijn huid helemaal niet in de categorie droog valt blijf ik liever weg van zo producten ;)
  Maar ik ben blij dat jij jouw ding gevonden hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook dringend nood aan een rijkere dagcrème. Mijn huid is van type veranderd :-S Ik had vroeger echt gemengde huid en nu eerder droog. How weird! Dus deze extra rijke crème heeft zeker en vast mijn aandacht, hop naar Ici Paris!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. deze heb ik nog niet, heb nog een en ander die eerst moet opgebruikt worden. maar ik ben blij dat jij ook zegt dat de geur niet echt dat is ;-) Maar je went er wel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben er nieuwsgierig naar, heb er al veel goeds over gehoord ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die zou ik ook wel eens willen proberen!
  Liefs, Maruschka

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I've tried this one but for some reason it didn't work for me :( There are some Philosophy products that I really love (the microdelivery peel!), but this one doesn't do much. I'm glad it works for you though!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klinkt leuk, alleen jammer van de geur! :( Ik blijf echter bij mijn -minder gekende- dagcreme van Matisse :) (anders krijg ik sowieso puisten!)

  BeantwoordenVerwijderen