zondag 9 september 2012

Ode aan de haarborstel !

Een hele tijd geleden ontplofte mijn bloglovin van de posts over de Braun Satin Hair Brush. Menig beautybloggers had eentje toegestuurd gekregen en was daar zéér enthousiast over. Yours truly wilde al lang een Mason Pearson aanschaffen maar de prijs van 100 + eurootjes, hield me een beetje tegen. Deze van Braun kostte iets van een 40 euro en was beter te verantwoorden aan mijn financiële toestand. Na lang twijfelen, want jaa, zo'n elektrische haarborstel met ionen, werkt dat nu echt ..., toch gekocht en nog een enkel moment spijt gehad ! Lees je even mee ?


De haarborstel werkt op batterijen, die overigens meegeleverd worden in de verpakking. Zoooo handig ! Hoeveel keer heb jij al iets gekocht dat op batterijen werkte maar die er niet bij zaten en je hebt er geen in huis ? Happens to me all the time. Wanneer je de aan-knop naar boven schuift gaat een groen lampje branden en hoor je een knisperend geluid. Dit is afkomstig uit het klepje dat naar boven schuift samen met de aan-knop, daar achter zit een 'ionen-ding' die zorgt voor ja, de ionen he. 
Ik was al snel overstag. Deze borstel maakt mijn haar zooo zacht ! Ik heb thuis een oude haarborstel liggen van hetzelfde kaliber à la Mason Pearson die al wonderen deed voor mijn haren maar het werd er vaak statisch van. Niets daarvan met deze van Braun ! De borstel gaat heel gemakkelijk door mijn haren en het maakt ze heerlijk zacht. Wanneer ik hiermee mijn haren borstel voor het slapengaan sta ik 's morgens niét op met een coupe ontploft, wat voorheen wel het geval was. Ook nadat ik mijn haren heb gedroogd met de haardroger, ga ik er hiermee nog eens  door en het blijft een hele dag mooi zitten. Het moet de befaamde IONTEC techologie van Braun zijn. Well whatever it is, it's working ! De borstel zit standaard in mijn handtas wanneer ik ga shoppen ook. Je kent dat gevoel wel he, je trekt een veel te smal truitje over je hoofd in de Zara en de haar ziet er niet meer uit voor de rest van de dag. Niet meer met mij hoor ! Ook op nat haar werkt deze prima, al is ie iets minder geschikt wanneer je veel knopen hebt in je haar. De toestand van mijn haar is er zeker en vast op vooruit gegaan sinds ik hier mee mijn haar borstel. En wanneer ik het dan toch een paar dagen niet doe met de Braun brush, merk ik het meteen en gebruik ik mijn baby terug met veel liefde. Ik durf wel zeggen dat mijn haar kammen haast een hobby is geworden. 

Dus, als je deze nog niet in huis hebt, ren er dan maar snel om naar de winkel, ik kan alvast niet meer zonder. En die Mason Pearson, die komt ooit wel eens. 


xoxo !

18 opmerkingen:

 1. ik heb er nog nooit iets slecht over gelezen, maar het is inderdaad nogal moeilijk te geloven als je hem zelf niet eens kan testen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben er altijd nieuwsgierig naar geweest en dit klinkt veelbelovend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem vorig jaar voor kerst gekregen en tot mijn grote spijt doet hij voor mij helemaal niets. Echt een teleurstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik hem ook elke dag, en vind hem super!!
  Ook handig om weten, als je hem laat aanstaan (gebeurd mij regelmatig), en dan neem ik hem 's avonds terug en denk ik oh nee, hij staat nog aan, de batterijen zullen plat zijn, dan is dat helemaal niet zo! Hij slaat automatisch uit na een tijdje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik hem dagelijks! In het begin had ik ook zo mijn twijfels, maar vanaf het moment dat ik hem begon te gebruiken, ging ik overstag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, nooit gedacht dat zoiets zou werken joh! Ze moeten je review even ontvangen girl, positief! :D Mh, misschien temt dit ook mijn lokken. Amazing trouwens dat hij als een toppertje werkt. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had nog nooit van een elektrische borstel gehoord. Of ja, ik wist wel dát het kon en bestond en nouja, nog nooit gezien en ik ken ook niemand die het heeft. Het klinkt wel echt goed en je bent er zo enthousiast over! Ik sta elke ochtend dus met die ontplofte coupe op en in de Zara... ja je spreekt m'n frustraties uit! Ik ga maar eens kijken of ik er meer over kan vinden. Leuk artikel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hem nu ook, vind het een superapparaat! Altijd present in mijn handtas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik hem ook dagelijks! Superfijne borstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik ben er ook gek op :) ideaal voor haar dat heel snel klitten krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I don't brush my hair anymore with my perm, but I remember seeing this and being really curious! Glad to hear it works for you :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Slecht voor de portemonnee maar je bent mij hier op gevoelige punten aan het aanspreken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb een mason pearson, maar geen zo'n op batterijen. nu, ik heb niet zo'n lang haar als jij denk ik. Ik heb ook niet snel knobbels in mijn haar. mss voor mijn dochter wel een goed idee om zo'n in huis te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb een bon gekregen van een Elektro zaak en deze staat op mijn lijstje! Nu ben ik helemaal overtuigd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb toen ook zitten twijfelen om hem te kopen! Nog steeds niet overstag gegaan maar ik heb dan ook echt geen moeilijk haar :-D

  <3

  BeantwoordenVerwijderen